Избор на бои од тон карта


Многу луѓе сметаат дека е тешко да се изберат бои од графичка тон карта, бидејќи малиот примерок не е во состојба да ја пренесе вистинската природа на бојата и нејзиниот интензитет. Добра појдовна точка е да изберете малку посветла и потемна нијанса од бојата на картичката на која прво сте помислиле. Големите примероци на бои се поинтензивни од малите.
Ако посебно барате нијансирани бои, обично најдобро е да се избере следната потемна нијанса од бојата на картичката. Во затворен простор, чисто белата се користи главно за таваните, а другите нијанси на белата боја всушност не се бели.

Користете ја соодветната тон карта за избор на нијансата

Бои за ентериер

Tunne vari collection

Колекција на нијанси "Feel the Color"

263 нијанси за внатрешно бојадисување ќе ве инспирираат, возбудат, опуштат, стимулираат и на крајот ќе направат да се чувствувате добро во просторот во кој живеете.

colourcard floor paints

Floor paints - Бои за подови

20 нијанси за создавање на сопствен свет на бои


colourcard Tunto

Тон карта за колекцијата Tunto

Tunto колекцијата вклучува нов тип на премаз што може да се користи за создавање трета димензија на обоените површини.

colourcard translucent

Interior lacquer тон карта

30 полупроѕирни бои за внатрешна употреба. Погодни за секоја дрвена површина во Вашата куќа.

 

Тон картата е достапна кај Вашиот локален продавачБои за екстериер


colourcard Vinha

Тон карта за Valtti Opaque

30 природни нијанси кои се вклопуваат во пејзажите на сите годишни времиња. colourcard Valtti woodoils and woodfinishes

Тон карта за полу транспарентни бои за дрво 

40 транспарентни бои за дрво во екстериер.