V503 (Winter)

V503 (Winter)
 

Ton karta u kojoj se pojavljuje boja

Ентериер

Interior Colours Card


База на бојата: AL

Price group: 1

Боите кои се прикажани на екранот се произведени елетронски. Не се вистински одраз на реалните модели, бидејќи структурата на материјало, сјајот и осветлувањето, како и други фактори, влијаат на нашата перцепција на бојата. Конечната боја секогаш избирајте ја од тон карта, со помош на вашиот продавач во опкружувањето и условите за кои таа боја е наменета.

RGB вредност: 238, 239, 236 (EEEFEC)

LAB вредност: 94.40, -0.49, 1.12

Exact NCS shade: 0601-G58Y

Најблиска нијанса според NCS стандарди: S 0500-N

ΔE за стандардна нијанса: 0.9