Расположение кое го создаваат боите

Луѓето обично немаат некои очекувања во однос на расположението што сакаат да го создадат во даден простор. Препорачливо е да му пријдете на купувачот така што ќе го прашате дали размислува за некоја конкретна боја, мирна или светла внатрешност, или повеќе би сакал свежа, пространа и жива просторија отколку блага и мирна домашна средина. Со помош на одговорите на овие прашања можеме да одлучиме дали бараме валкано бели или посветли нијанси или посилни и поживописни бои. Сликите во списанијата за декорација на домот се уште еден корисен извор на идеи за дефинирање на средината и шемите на боите. Боите на собата се соодветни кога ја создаваат онаа атмосфера која вие ја барате.


ABC of colour selection - Blue