Теракота N405 - Боја на годината за 2018 година


Секоја година Тиккурила избира бојата на годината, која ги пренесува актуелните трендови, настани и расположенија.


Природна палета


Размислете за хармонијата на природата, традиционалните занаети и пријатниот дом ... Потсетувајќи на црвена глина, бојата на Terracotta N405 е одраз на занаетчиството, европската архитектура и природната убавина на карпите покрај морето, загреана од топлото сонце.

Terracotta N405 е изненадувачки разноврсна. На површината свртена кон југ, природната светлина ќе ги потенцира црвените пигменти и ќе ја претвори оваа боја во центарот на вниманието. Постудената светлина на северната страна ќе ги истакне смирените кафени тонови.

Terracotta N405 е тактилна нијанса која ве поттикнува да ја следите инспирацијата и да уживате во секоја минута. Играјте со светлото, користете различни комбинации на теракота и додадете топлина во секој ентериер!