Од игра до реализација!

Играјте со боја и боици...

Тиина Илмавирта авторка на блогот "Design Wash" создала потполно нова идеја за дизајн на детска соба со употреба на бојата Liitu. Користејќи ја формата на облак  и украсување, ја олеснила можноста за промена на бојата.

Liitu бојата е достапна во повеќе од 2000 нијанси кои се тонираат според Symphony тон картата. Оваа идеја е многу едноставна и брза за имплементација. За совршена атмосфера потрбна е Liitu бојата, минимум алат и само еден ден.


Liitu boja za table 0.9L

Liitu бојата е водоразредлива така што е и без мирис. Се нанесува со ваљак, четка или прскалица во најмалку два слоја, со меѓусебен интервал на сушење од минимум 6 часа.

Стандардните бои се бела и црна, но исто така може да се нијансира според Symphony тон карта. Инструкции за работење:

 

4Избор на боја
Изберањето на вистинската нијанса и наважниот дел од работата. Во изборот помеѓу 6 нијанси на сива, конечно одлучивме за нијансата V487. Доколку примероците на бојата се постават на ѕид, земјаќи ги во предвид осветлувањето и атмосферата во собата, полесно се проценува нијансата и се донесува најдобриот избор. 


5 Припрема на цртежот
Исчистете ја површината од прашина и нечистотии. Доколку е потребно подлогирајте го ѕидот.
Со помош на самолеплива трака обележете го полето кое треба да се обои.
За прецизност на линијата, цврсто затегнете ја траката и добро залепете ја на ѕид.


6 Бојадисување
Со ваљак нанесете ја Liitu бојата во два слоја.
Времето помеѓу нанесувањата треба да биде најмалку 6 часа.
7За постигнување на најдобар резултат користете мал ваљак. После нанесувањето на другиот слој се препорачува да се почека една недела пред употреба на ѕидот, за бојата да може темелно да се исуши и да ја постигне својата конечна цврстина.  


Liitu - боја со ефект на школска табла
 
Ваљак
 
Четка 50 mm
 
Самолеплива трака