Дневна соба полна со живот

Декорацијата на ѕидови каде се употребуваат декоративни премази може да  се издвојат од останатите така што  добивате  потполно единствен изглед.  Свежите и необични бои на другите елементи во ентериерот може да бидат почетна точка за дизајнерски решенија. 

Контрастот помеѓу позадината и декоративната боја не би требало да биде премногу остар. Декорацијата со валјак во слободен стил – “freestyle” е едноставна техника која ќе побуди живот во вашата дневна соба. Постојат различни видови на декоративни перници, каде секоја остава различен впечаток. 

За добивање на нежната и мазна површина на прикажаната слика,  се користи ваљак со пластчна облога. 

Декорација со специјален ваљак е прилично брз процес, каде како краен резултат се добива интересна и единствена површина. Бојата на таквата површина се оживува пред нашите очи така што прави тродимензионална симулација на просторот и бојата. 

 
ИНСТРУКЦИИ

  1. На ѕидовите нанесете Harmony бојата за енетриер и оставите да се исуши. 
  1. Harmony, декоративната боја разредете ја со 20% вода.
  2. Нанесете тенок слој користејќи валјак, и додека бојата е сеуште влажна, декорирајте ја површината со декоративен валјак со кружни движења. За најдобар резултат работете во пар. Веднаш по нанесувањето на подлогата, другата личност може да декорира со валјак.
  3. Во текот на работата не заборавајте претходно да го избришете валјакот и да ја отстраните вишокот боја со влажна крпа, или со нанесување на вишокот боја на хартија или  картон. 

Ваљак
 
Флексибилна шпахтла
 
Пластична шпахтла
 
Самолеплива трака