Бојадисување на подови:

Сива боја за убавина во ентериерот

Избирањето на соодветната нијанса за под е многу тешко. Бојата за подови мора да се комбинира со останатите нијанси во ентериерот, затоа е важно да се користат природни тонови за покривање на дрвото. За бојадисување на дрвени подови се корсити Betolux Akva.

1. Лесно ишмирглајте ја површината со шмиргла и отстранете ја прашината со влажна крпа или правосмукалка.

2. Пополнете ги сите дупки користејќи воден кит за дрво. Кога ќе се пополни и исуши, вишокот отстранете го со шмиргла, избрусете, а потоа прашината отстранете ја со влажна крпа или првосмукалка.

3. Подготвената површина третирајте ја со Betolux  Akva  материјалот, на следниот начин: Разредете со вода до 10% боја и нанесете ја во еден слој, така нанесената боја служи како прајмер. Кога ќе се исуши премачкајте ја со 2 - 3 слоја нерзареден Betolux Akva тониран во нијанса  1903.


Betolux Akva - боја за подови
 
Шмиргла
 
Правосмукалка
 
Крпа за чистење
 
Четка за подови