ЕДНОСТАВНО И ПРАКТИЧНО
Еколошки прифатлива боја која се растворува со вода, без мирис, практична за нанесување, и употреба. Се нанесува со ваљак,  четка или спреј.  Достапна во мали пакувања.
ИДЕЈА ЗА ЕНТЕРИЕР

Liitu бојата е погодна не само за употреба на школски табли, туку и за на ѕидни површини, детски соби, врати, табли и барови. Кредите прават добра адхезија на површината така што оставаат траг кој после може лесно да го избиршете.


СТУДЕНИ БОИ

Кој кажал дека со креда можете да пишувате само на црна или зелена површина. Новата   Liitu боја со ефект на школска табла може да се тонира во повеќе од 2000 нијанси. Изненадете се себе и вашите гости со живописни бои на ѕидот кои можат да бидат обоени со било која креда во боја. 


Инструкции за корисници

1. Со помош на четка исчистете ја површината од прашина.

2. Старите, претходно боени повшини исчистете ги со средство за чистење во согласност со упатствата на етикетата на призводот. Површината темелно измијте ја со вода и оставете да се исуши.

3. Отстранете ја старта боја која се лупи и избрусете ја површината. Отстранете ја прашината од брусење.

4. Доколку е потребно вдлабнатините и нерамнините пополнете ги со полнило.

5. Пополнетите делови избрусете ги и отстранете ја прашината.6. На површината нанесете 1-2 слоја Otex прајмер.

7. На така припремената површина нанесете 1-2 слоја Liitu боја за школски табли. Пред употреба, темелно измешајте ја бојата. Најсоодветен алат – четка.

8. После употреба,  добро измијте го алатот.


Liitu boja za table 0.9L

Liitu - боја со ефект на школска табла

 

Се применува на ѕидови и мебел,  за создавање на површина како табла. Пишувањето со креда прави добра адхезија на обоената површина и лесно се брише.  

The paint is matt
The paint is suitable for interior walls The paint is water-borne Tool: roller Tool: spray Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
8
The coverage of the paint on smooth surfaces
10