Опис
Systems
Инструкции за работа
Технички податоци
Colors
Калкулатор за потрошувачка на боја
Safety Data Sheets
M1
 

Akrostop изолациона боја


Водоразредлива акрилна изолациона боја. Акростоп е погоден како за нови така и за стари веќе бојадисани површини од бетон, цигла, гипс, дрво, цигла. Исто така е погоден за простории каде има згоемен ризик за појава на мувла, влага, дим и зголемен чад.

KiiltäväMatta
The paint is suitable for interior wallsThe paint is water-borneTool: rollerTool: sprayTool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
6
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
8
m2/l

Присуството на влага во ѕидовите на објектите предизвикува бројни проблеми и непријатности. Како последица на влагата на ѕидовите се појавуваат дамки, мувла, а често пати и отпаѓање на завршниот слој малтер, глет маса и боја. Најефикасен начин да се отстрани влагата е употребата на изолациска боја и апсорбер на влага.

Akrostop е водоразредлива акрилна изолациска боја која се применува во спречувањето на појавата на влага, мувла, дамки од никотин и дим. Се употребува на површини од бетон, цигла, глет, градежни блокови, дрвени панел плочи и плочи од гипс-картон.


Tikkurila Oyj
ТЕХНИЧКИ ЛИСТ
18.12.2013
(Претходна дата 08.03.2012)
 

Akrostop изолациона боја

Опис
Водоразредлива акрилна изолациона боја.
Карактеристики на произвоодот

Akrostop е погоден како за нови, така иза веќе боени површини од бетон, цигли, гипс, дрво, и може да се користи во во согласност со дадените упатства. Исто така е погоден за употреба и во простории каде е ризична појавата на мувла, дим и зголемен чад. Не е погоден за употреба врз железни и челични површини. Не спречува протекување на смола. Не го мешајте производот со други производи.

Перпорачана употреба
-

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
The paint is suitable for interior walls The paint is full-matt The paint is water-borne Tool: roller Tool: spray Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
6
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
8
m2/l
Палета на бои
Бела
Степен на сјај
Full-matt
Градежен материјал (емисиона класа)
M1
Покривност

6-8 m2/ l во зависност од пологата.

Пакување
1, 3 и 10 L
Разредувач
Water
Метод на примена

Прскалки со воздушен притисок: - млазница 0.015 " 0.019" - Тонирање 0-10 %

Време на сушење на 23°C и 50% релативна влажност на воздухот

Површинскиот слој е сув после еден час. Нанесување на втор слој после 6 часа.


Отпорност на хемикалии
Отпорен на употреба на детергенти и слаби растворувачи при чистење.
Отпорност на топлина
85ºC, ISO 4211-3.
Отпорност на мокро чистење
Класа 2, ISO 11998
Содржина на цврсти материи
приближно 42%
Густина
Approx. 1.3 kg/l, ISO 2811
Начин на чување
Заштитете од мраз.
Шифра на производот
006_5663

ДЕТАЉИ ЗА ПРИМЕНА
Услови за примена
Во текот на боењето и сушењето , температура на воздухот, површината и бојата треба да биде повеќе од +5 C, а релативната влажност на воздухот помалку од 80%.
Припрема
Отстранете ја нечистотијата и прашината од површината која се третира. Површината измијте ја со средство за чистење во согласност со упатството. Пополнете ги дупките и пукнатините со соодветно полнило и избрусете ја површината. Отстранете ја прашината од брусење. Директно на површината нанесете ја бојата Akrostop. Боењето завршете го со соодветен лак на водена база.
Премачкување
Пред употреба на бојата добро промешајте ја. Нанесете еден или два слоја со четка, ваљак или прскалица.
Чистење на алатот
После боење, алатот измијте го со вода. Доколку бојата се зацврсти, се препорачува употреба на Tikkurila средство за отстранување на остатокот на боја.
Упатство за одржување
Најрано еден месец после боењето:
Исчистете ја фарбаната површина со влажен сунѓер или крпа користете неутрален (pH 6-8) детергент. Во случај на тонирање придржузадолжително исушете ја површината.

Неколку недели по боењето бидете внимателни со површината. Бојата ќе ја постигне својата нормална цврстина и трајност, во нормални услови, после еден месец. Доколку постои потреба за чистење на површината непосредно после боењето користете влажна крпа.
EU VOC 2004/42/EC ограничена вредност
(cat A/g) 30g/l (2010).
Akrostop содржи VOC max. 30g/l.

КЛАСИФИКАЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ
во согласност со Регулативата (EC) No. 1272/2008
Производот не е класифициран како опасен. Безбедносниот лист е достапен по барање.
Safety Data Sheet - Akrostop Sealing Paint

ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И СПРАВУВАЊЕ И ТРАНСПОРТ НА ОТПАДОТ
Празните канти одложете ги и складирајте ги во според локалните прописи. Течниот отпад уништете го и одложете го во согласност со локалните прописи.
ТРАНСПОРТ
VAK/ADR not classified
sre240714 / mli231006 / joa020209 / lko141106 / tho141106 / 006 5663

Калкулатор за потрошувачка на боја

Површина која се бојадисува
m
m
Покривност на боите кога површината е...
1L =
1L =
Третман за површината
Нанесување на боја
слоеви
Потрошувачка на призвод кога површината е ...
litara
litara
Error!