Опис
Systems
Инструкции за работа
Технички податоци
Colors
Калкулатор за потрошувачка на боја
Safety Data Sheets
EcolabelMEDM1
 
JOKER

Водоразредлива акрилна боја за декорација на ѕидови и плафони во ентериер. Може да се користи за боење на детски соби, кујни, болници, школи и детски градинки.  

KiiltäväMatta
The paint is suitable for interior wallsThe paint is water-borneTool: rollerTool: sprayTool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
7
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
12
m2/l
ПРИЈАТЕЛ НА ЗДРАВЈЕТО И НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Сигурен избор за луѓето кои се грижат за здравјето и животната средина. Здравствената исправност и еколошката рецептура се потврдени од страна на Ecolabel на Европската Унија.


ЕФЕКТИВЕН И ТРАЕН ФИНИШ

Joker е една од најпопуларните бои на Tikkurila која заслужено ја добива љубовта на потрошувачите повеќе од 60 години. Производот се одликува со преубава мат боја, со свиленикав ефект и висока отпорност на мокро перење.


СИМФОНИЈА НА БОИ ЗА ЕНТЕРИЕР

За тонирање на Joker може да се изберат повеќе од 2.500 нијанси достапни според тон картите Tikkurila Symphony.
Tikkurila Oyj
ТЕХНИЧКИ ЛИСТ
18.12.2013
(Претходна дата 15.12.2011)
 

Joker - Акрилна антиалергиска латекс боја

Опис
Водоразредлива акрилна латекс боја отпорна на чистење, брзо се суши и дава супер фина мат завршница со благ отсјај.
Карактеристики на произвоодот

Joker е погоден за внатрешно боење на бетон, цигла, дрвени површини, како и за картонски гипсани плочи, плочи од иверка и дрвени плочи. Погодна за бојадисани и небојадисани површини. Не е погоден за боење на врати и мебел.


Перпорачана употреба
Се користи за боење на плафони и ѕидови во дневна, спална и и детска соба, кујна и други слични суви простории. Отпорен е на чистење.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
The paint is suitable for interior walls The paint is matt The paint is water-borne Tool: roller Tool: spray Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
7
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
12
m2/l
Базни бои
A and C
Палета на бои
Се тонира на основа на Tikkurila Symphony тон карта. Во тонираниот производ се додаваат мали количини на помошен растоврач.
Степен на сјај
Matt
Градежен материјал (емисиона класа)
M1
Покривност

10 - 12 m2/l во зависност од структурата , порозноста на површината и методот на нанесување.

Пакување
A и C база 0,225 l, 0,9 l, 2,7 l, 9 l, база A исто и во 18 l.
Разредувач
Water
Метод на примена

Четка ваљак или спреј. За користење на безвоздушен спреј се користи наставка  0.015” – 0.021”. Ако е потребно разрете со 10% вода. 

Време на сушење на 23°C и 50% релативна влажност на воздухот

Суво на површина после 1/2 часа. Другиот слој нанесете го после 1-2 часа.

Отпорност на хемикалии
Отпорна на чисетење со детергент или слаби разредувачи како што е White Spirit.
Отпорност на топлина
85°C, ISO 4211-2 и ISO 4211-3
Отпорност на мокро чистење
SFS-EN 13300 класа II, ISO 11998
Содржина на цврсти материи
Приближно 40% во зависност од нијансата на бојата.
Густина
Approx 1.3 kg/l depending on the colour shade, ISO 2811
Начин на чување
Заштитете од мраз.
Шифра на производот
878_6001/3
MED Certificate

ДЕТАЉИ ЗА ПРИМЕНА
Услови за примена
Површината која се бои мора да биде сува, температурата на воздухот најмалку +5 ˚C, а релативната влажност под 80%.
Припрема
Небоени површини:
Отстранете ја нечистотијата и прашината од небоената површина. Ако е потрбно, нерамнините на површината пополнете ги со соодветното Tikkurila Presto полнило и избрусете ја сувата површина. Отстранете ја прашината од брусење. Површината премачкајте ја со Varma прајмерот .
Претходно боени површини:
Измијте ја претходно боената површина со Maalipesu средство за чистење и внимателно измијте го со вода. Избрусете ги нерамните, сјајните и алкидните површини. Пополенте ги дупките и пукнатините со соодветното Presto полнило и избрусете ја исушената површина. Отстранете ја прашината од брусење. Ако е потребно, премачкајте ја површината со Varma прајмер пред нанесувањето.
Премачкување
Добро промешајте ја бојата пред употреба. Нанесете ја со четка ваљак или спреј 1-2 пати.

Чистење на алатот
Отстранете го вишокот на боја од алатот пред да го измиете со вода. При стврднување на бојата на четката се препорачува употраба на Tikkurila Pensselipesu (средство за чистење на алат).
Упатство за одржување
Избегнувајте да ја чистите површината приближно месец дена после фарбањето. За чистење се користи неутрален (pH 6-8) детергент , користете сунѓер или ткаенина за чистење. Внимателно измијте ја површината. За време на припремата и разредувањето на детергентот, внимателно следете ги упатствата на произведителот.
Внимателно ракувајте со површината. Крајниот степен на издржливост и тврдина се постигнува после месец дена при нормални услови.
Упатство за одржување
Одржување на боја:
Површината која е боена со Joker се одржува со примена на ист или сличен тип на водоразредлива боја. Погледнете го упатството за припрема.
EU VOC 2004/42/EC ограничена вредност
(категорија A/a) 30g/l(2010)
Joker содржи VOC max. 30 g/l.

КЛАСИФИКАЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ
во согласност со Регулативата (EC) No. 1272/2008
Не е класифициран како штетен по здравје. Внимателно ракувајте. Избегнувајте долг контакт со кожа и вдишување на магла од прскање. Безбедносниот лист е достапен по барање.
Tikkurila_Joker

ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И СПРАВУВАЊЕ И ТРАНСПОРТ НА ОТПАДОТ
Празните канти и лименки рециклирајте ги или одложете ги во согласност со локалните прописи. Течниот отпад уништете го или одложете ги во согласност со локалните прописи.
ТРАНСПОРТ
VAK/ADR -
sre140113 / niear060910 / mpy130106

Калкулатор за потрошувачка на боја

Површина која се бојадисува
m
m
Покривност на боите кога површината е...
1L =
1L =
Третман за површината
Нанесување на боја
слоеви
Потрошувачка на призвод кога површината е ...
litara
litara
Error!