Бојадисување ѕидови во влажни простории кои претходно се третирани по системот Luja

stari zid 1

1. Исчистете ја површината од прашина користејќи детергент. Темелно измијте и оставите да се исуши.

 
stari zid 2

2. Отстранете го стариот слој на цементно млеко користејќи стругач.

Required tools:

 
stari zid 3

3. Затворете ги деловите од кои е отстрането цементното млеко и нанесете слој малтер.

 
stari zd 4

4. На површината нанесете 1-2 слоја Luja завршна боја.

Required tools:

 
ciscenje 7

5. После употреба на алатот, добро исчистете го и оставете да се исуши.