Бојадисување на бетонски подови со водоразредливи бои кои се претходно пребоени со алкидни, епоксидни и водоразредливи бои.

Beton 1

1. Отстранете ја прашината користејќи четка или правосмукалка.

Required tools:

 
 
beton 2

2. Отстранете ги маснотиите, мастите, хемикалиите и другите нечистотии со детергент во согласност со упатствата на етикетата. Измијте со вода и оставете да се исуши.

Required tools:

 
beton 6

3. Uklonite staru boju brušenjem, a zatim usisajte prašinu.

Required tools:

 
beton brusilica

4. Нерамнините и вдлабнатините на подовите израмнете ги со помош на брусалица. Прашината од брусење отстранет еја со правосмукалка.

Required tools:

 
beton 5

5. На површината нанесете Betolux Akva прајмер

Required tools:

 

Required products:

beton 4

6. Пукнатините пополнете ги со епоксиден кит.

Required tools:

 
beton smirgla

7. Шмирглајте ја површината и отстранете ја прашината со правосмукалка.

Required tools:

 
 
beton 7

8. На површината нанесете Betolux Akva завршен слој боја 1-2 sloja.

Required tools:

 
ciscenje 7

9. После употреба, добро исчистете го алатот и измијте го со вода.