Бојадисување на плафони претходно боени со вар

četka 1 - dugačka

1. Со четка исчистете ја површината од прашина. Отстранете ја лепливата боја така што ќе ја навлажните со вода а потоа ќе ја истругате со челична лопатка. Темелно исчистете ја бојата од површината. Користејќи четкица или перење под висок притисок, отстранете ја цементната боја низ која прајмерот не може да продре.

Required tools:

 
 
debeli valjak 5

2. На плафонот нанесете Luja универзален прајмер.

Required tools:

 
Spahtla 3

3. После нанесувањето ма прајмерот вдлабнатините и пукнатините пополенте ги со водорзаредлив гит (или некој сличен производ)

Required tools:

 
alat 4

4. Ишмирглајте ја површината, а потоа со четка отстранете ја прашината.

Required tools:

 
 
debeli valjak 5

5. На површината одново нанесете од претходно користениот прајмер Luja.

Required tools:

 
valjak 6

6. Nakon prajmerisanja, na površinu nanesite 1-2 sloja boje Harmoni, Joker ili Luja završne boje.

Required tools:

 
ciscenje 7

7. Исчистете го алатот со млака вода и средство за чистење. Темелно исплакнете со вода.