Бојадисување на плафони со водоразредливи бои кои претходно биле боени со лак, боја, или претходно нетретирани

a.cetka1

1. Исчистете ја површината со четка и отстранете ја смолата која е наталожена во јазлите.

Required tools:

 
 
Sundjer

2. Исчистете ја површината со детергент во согласност со упатствата на етикетата. Темелно измијте и оставете да се исуши.

Required tools:

 
strugač

3. Со стругање отстранете ги остатоците од старата боја.

 
a.smirglanje5

4. Ишмирглајте ја површината додека не стане мат, а потоа со четка отстранете ја прашината од површината.

Required tools:

 
 
Spahtla

5. Оштетувањата и нерамнините на површината искорегирајте ги користејќи полнило (или некој сличен производ).

Required tools:

 
a.smirglanje5

6. Шмирглајте ја површината додека не добие мат изглед и со четка отстранете ја прашината од површина.

Required tools:

 
 
luja boje

7. На исчистената површина нанесете Luja прајмер.

Required tools:

 
cetka

8. Нанесете 2-3 слоја боја за ентериер Joker користејќи дебела и широка четка со синтетички влакна или ваљак од микрофибер.

Required tools:

 
ciscenje 7

9. Исчистете го алтот со млака вода и средство за чистење. Темелно исплакнете со вода.