Бојадисување на површини претходно третирани со безбоен лак на водена база

a.prozor

1. Отстранете ја прашината и нечистотијата од површината користејќи четка. Со челична шпахтла отстранет еја смолата.

Required tools:

 
 
prozori

2. Исчистете ја површината со детергент во согласност со упатствата на етикетата. Темелно измијте и оставете да се исуши.

 
strugač

3. Со помош на стругач, отстранете ја старата боја која се лупи.

 
Ei ohjekuvaa

4. Ишмирглајте ја површината, а потоа со четка или крпа отстранете ја прашината од површината.

Required tools:

 
 
gitovanje

5. Оштетувањата и нерамнините на површината искорегирајте ги користејќи полнило (или некој сличен производ).

 
Smirgla

6. Ишмирглајте ја површината, а потоа со четка или крпа отстранете ја прашината од површината.

Required tools:

 
 
prajmer

7. Како прајмер на површината нанесете 1-2 слоја од Kiva лакот.

Required tools:

 
prajmer

8. После подлогирањето на површината наесете 1-2 слоја безбоен завршен лак Kiva. Помеѓу слоевите нежно избрусете ја површината, а прашината отстранете ја со четка или крпа.

Required tools:

 
 
 
a. čišćenje

9. Исчистете го алтот со млака вода и средство за чистење. Темелно исплакнете со вода.