Бојадисување на претходно обоени или лакирани дрвени ѕидови

a.cetka1

1. Исчистете ја прашината од површина користејќи четка. Отстранете ја смолата со челична шпахтла.

Required tools:

 
 
Sundjer

2. Исчистете ја површината од прашина и нечистотии користејќи детергент. Темелно измијте и оставете да се исуши.

Required tools:

 
strugač

3. Отстранете ја бојата која се лупи.

Required tools:

 
a.smirglanje5

4. Со шмиргла избрусете ја површината и честичките прашина отстранете ги со четка. Нерамнините и пукнатините пополнете ги со полнило. Третираните делови ишмирглајте ги и отстранете ја прашината.

Required tools:

 
 
a.luja6

5. Премачкајте ја површината со еден слој Luja прајмер. За нови панели исто така се препорачува примена на прајмер пред нивно монтирање.

Required tools:

 
luja boje

6. Нанесете 1-2 слоја покривна боја Luja.

Required tools:

 
a. čišćenje

7. Исчистете го алтот со млака вода и средство за чистење. Темелно исплакнете со вода.