Бојадисување на претходно третирани метални површини врати и прозорци

krpa

1. Отстранете ги мастите, малсата, и нечистотиите од површината, користејќи детергент во согласност со упатствата на етикетата. Добро измијте и исушете со чиста крпа.

Required tools:

 
a.a.Četka

2. Отстранете ја 'ѓата и бојата коај се лупи користејќи челична четка. Отстранете ја прашината со крпа или четка.

Required tools:

 
 
 
Čišćenje

3. Ишмирглајте ја површината додека не стане мат, а потоа со четка или крпа отстранете ја прашината од површината.

Required tools:

 
 
prajmer

4. На површината нанесете водоразредлив прајмер Rostex Super Akva.

Required tools:

 
 
boja 1

5. Нанесете 1-2 слоја водоразредлив емајл Unica Akva.

Required tools:

 
a. čišćenje

6. После употреба на алатот, измијте го со детергент или разредувач за чистење алат. Темелно измијте со вода.