Бојадисување стар метален мебел

nm1

1. Отстранете ја прашината, маснотиите и мастите од површината коај се третира користејќи средство за чистење. Темелно измијте и исчистете со сува крпа.

Required tools:

 
nm2

2. Отстранете ја 'рѓата и бојата која се лупи со стругач или шмиргла. Прашината отсранете ја со четка или крпа.

Required tools:

 
 
 
nm2

3. Избрусете ја површината и отстранете ја прашината со шетка или крпа.

Required tools:

 
 
nm3

4. На површината нанесет Otex адхезиски прајмер.

Required tools:

 
nm4

5. На подлогираната површина нанесете 1-2 слоја завршна боја Unica Akva.

Required tools:

 
drvo 7

6. После употреба темелно исчистете го алатот и добро измијте го со вода.