Боење бетонски и камени плафони и плафони од иверка и лесонит плочи.

Sunđer 1

1. Исчистете ја површината со средство за отстранување прашина.

 
strugač

2. Со стругање исчистете ги бојата, малтерот или китот кои се лупат.

 
alat 4

3. Со шмиргла избрусете ја површината додека не стане мат, а честиците прашина отстранете ги со четка.

Required tools:

 
 
spahtla 2

4. Израмнете ги пукнотините и вдлабнатините користејќи полнило (или некој сличен производ).

Required tools:

 
alat 4

5. Со шмиргла избрусете ја површината додека не стане мат, а честичките прашина отстранете ги со четка.

Required tools:

 
 
debeli valjak 5

6. На површината нанесете Luja универзален прајмер.

Required tools:

 
valjak 6

7. После прајмерот, на површината нанесете 1-2 слоја завршна боја Harmony, Joker, Siro mat - акрилна латекс боја, или завршна Luja боја.

Required tools:

 
ciscenje 7

8. По завршувањето на боењето, алатот измијте го со вода и средство за чистење, и добро исплакнете го со вода.