Боење бетонски подови со водоразредливи бои

Beton 1

1. Отстранете ја нечистотијата и прашината со четка или правосмукалка.

Required tools:

 
 
beton 2

2. Отстранете ги маснотиите и маслата од површината користејќи детергент. Измијте со вода и оставете да се исуши.

 
beton 3

3. Со механичко брусење отстранете го горниот слој на бетон, а потоа користете хлороводородна киселина. По брусењето внимателно отстранете ја прашината со правосмукалка. Прелијте го подот со хлороводородна киселина со однос 1:4, измијте и оставете да се исуши.

Required tools:

 
beton 4

4. Израмнете ги вдлабнатините и пукнатините со епоксиден кит.

Required tools:

 
beton 5

5. На површината нанесете Betolux Akva прајмер.

Required tools:

 

Required products:

beton 6

6. Избрусете ја површината со шмиргла, а прашината отстранете ја со паравосмукалка.

Required tools:

 
 
beton 7

7. Премачкајте ја површината со Betolux Akva бојата за подови.

Required tools:

 
ciscenje 7

8. По поењето алатот исчистете го детергент и измијте го со вода.