Боење метални површини врати и прозори

a. vrata i prozori

1. Отстранете ја нечистотијата, мастите и маснотиите од површината, користејќи детергент во согласност со упатствата на етикетата. Добро измијте и исушете со чиста крпа.

 
a.a.Četka

2. Отстранете ја 'рѓата од метланите делови користејќи челична четка или шмиргла. Полирајте ја површината за потоа отстранет еја прашината и со крпа исчистете ја површината.

Required tools:

 
 
 
b.prajmer

3. За да ја спречите појавата на корозија на површината нанесете Rostex Sper Akva.

Required tools:

 
boja 1

4. Нанесете 1-2 слоја водоразредлив емајл Unica Akva.

Required tools:

 
a. čišćenje

5. После употреба на алатот, измијте го со детергент или со разредувач за чистење алат.