Боење на дрвени ѕидови во влажни простории

a.cetka1

1. Со четка исчистете ја прашината од површината.

Required tools:

 
a.spahtla2

2. Отстранете ја смолата со челична шпахтла.

Required tools:

 
a.punilo4

3. Евентуалните оштетувања пополнете ги со брзосушив филер (или со некој друг сличен производ)

Required tools:

 
a.smirglanje5

4. Со шмиргла избрусете ги површините, а потоа со четка отстранете ја прашината.

Required tools:

 
 
a.luja6

5. Ппремачкајте ја површината со Luja прајмер во еден слој. За нови панели исто така се препорачува примена на прајмер пред нивното монтирање.

Required tools:

 
luja boje

6. Нанесете 1-2 слоја од покривната боја Luja.

Required tools:

 
a. čišćenje

7. По употреба алтот измијте го со средство за чистење и добро исплакнете го со вода.