Боење на дрвени подови кои се предходно третирани со водораредливи бои

staro drvo 1

1. Добро исчистете ја површината.

 
strao drvo 2

2. Отстранете ја бојата која се лупи со употреба на стругач.

Required tools:

 
staro drvo 3

3. Ишмирглајте ја старата површина. Отстранете ја прашината со влажна крпа или правосмукалка.

Required tools:

 
 
Ei ohjekuvaa

4. Санирајте ги оштетувањата, грбнатините и нерамнините со користење на полнило.

Required tools:

 
staro drvo 5

5. Ишмирглајте ги деловите на површините на кои е нанесено полнило. Ишмирглајте ги деловите на површината на кои е нанесено полнило. Отстранете ја прашината со влажна крпа или правосмукалка.

Required tools:

 
 
staro drvo 6

6. На чистата површина нанесете 1-2 слоја прајмер.

Required tools:

 

Required products:

staro drvo 7

7. На подлогираната површина нанесете 2-3 слоја завршна боја Betolux Akva.

Required tools:

 
Ei ohjekuvaa

8. По употреба на алтот, добро измијте го користејќи детергент, а потоа измијте со вода.