Лакирање и заштита на дрвен мебел кој претходно е третиран со водоразредлив безбоен лак

Namestaj stari 1

1. Отстранете ја прашината од површина. Смолата отстранете ја со челична шпахтла.

Required tools:

 
 
namestaj stari 2

2. Добро исчистете ја површината со средство за чистење, темелно измијте со вода и оставете да се исуши.

Required tools:

 
namestaj stari 3

3. Отстранете ја старата боја која се лупи со помош на стругач.

Required tools:

 
namestaj stari 4

4. Шмирглајте ја површината до мат изглед, а потоа отстранете ја прашината користејќи четка или крпа.

Required tools:

 
 
namestaj stari 5

5. Вдлабнатините и пукнатините пополнете ги користејќи полнило.

Required tools:

 
namestaj stari 6

6. На површината нанесет епрајмер во 1-2 слоја користејќи лак за мебел Kiva.

Required tools:

 
namestaj stari 7

7. После подлогирањето, на површината нанесете 1-3 слоја Kiva лак за мебел. Ишмирглајте помеѓу слоевите на површината и отстранете ја прашината.

Required tools:

 
drvo 7

8. После користење, темелно исчистете го алтот, измијте го со вода и оставете да се исуши.