Подлогирање и бојадисување на ѕидови од бетон, камен, и малтер

zid 1

1. Исчистете ја прашината од површината со четка.

Required tools:

 
zid 2

2. Вдлабнатините и пукнатините израмнете ги со полнило.

Required tools:

 
zid 3

3. Израмнете ја површината со шмиргла. Отстранете ја прашиината со помош на четка или крпа. Па нерманините повотрно пополнете ги со полнило.

Required tools:

 
zid 4

4. Одново избрусите ја површината а потоа отстранете ја прашината со четка.

Required tools:

 
 
zid 5

5. На површината нанесете Luja универзален прајмер.

Required tools:

 
zid 6

6. На подлогираната површина нанесете 2 слоја завршна боја Harmony, Joker, Luja 20, или Luja 40.

Required tools:

 
ciscenje 7

7. После употреба на латото добро измијте го со средство за чистење и темелно исплакнете со вода.