Премачкување на панел плафони со водоразредлив безбоен лак

a.spahtla2

1. Со четка исчистете ја површината од прашина. После тоа отстранете ја смолата со шпахтла од не'ѓосувачки челик.

Required tools:

 
 
vlažna krpa

2. Малку навлажнете ја површината со вода, оставете да се исуши а потоа исчистете ги дрвените влакна.

Required tools:

 
a.punilo4

3. Санирајте ги можните оштетувања со кит за дрво.

Required tools:

 
a.smirglanje5

4. Ишмирглајте ја површината и отстранте ја прашината.

Required tools:

 
 
Lakiranje

5. Површината се премачкува со 2-3 слоја користејќи Kiva лак за мебел.

Required tools:

 
ciscenje 7

6. Исчистете го алтот со млака вода и средство за чистење. Темелно исплакнете со вода.