Производи за заштита и декорација на дрвото - Valtti

За да им обезбедите долг век на куќите или викендичките од дрво, мора на најдобар можен начин да ги заштитите од штетните влијанија на УВ зрачењето, дождот, влагата, мувлата и инсектите. Најдобрата заштита подразбира рано нанесување прајмер на конструкцијата и дрвото додека е уште во фазата на изградба, но и благовремено повторување на третманот во одредени интервали.

Производите од фамилијата на лазури Tikkurila Valtti ќе ви овозможат ефикасно да ја заштитите површината на дрвото, спречувајќи апсорпција на влага, ширење на мувла и појава на дамки. Овие лазури ја нагласуваат природната убавина на дрвото, а може да се најдат во различни нијанси. Во зависност од видот на производот, достапни се по тон картите Valtti Opaque или Valtti лазура за дрво. 


Употребата на завршните лазури и емулзии за дрво врз база на масло Tikkurila Valtti ви овозможува да креирате различни декоративни ефекти. Во рамките на оваа група може да пронајдете едноставна мат лазура за дрво (Valtti Akvacolor), водоразредлив основен импрегнатор за ентериер (Valtti Akvabase), покривна боја на база на акриларт за декорација и заштита во екстериерот (Vallti Opaque), водоразредлива емулзија за дрво врз база на масло (Valtti Wood oil akva).

Водоразредливите производи добиваат сè поголемо значење бидејќи се разликуваат по тоа што немаат силен мирис, лесно се применуваат и е значително полесно да се отстрани остатокот на бојата од алатот

Valtti Akvabase 0.9L

Valtti Akvabase - воден импрегнант за дрво

 

За заштита и за нанесување на основен премаз на дрвени објекти и дрвени конструкции пред третирање на површината. Погоден за разни сирови даски, термички третирано и импрегнирано дрво за надворешна употреба. Не с екористи за внатешни површини. Не се користи за дрво кое се наоѓа во директен контакт со прехранбено производство и исхрана за животни. Производот се користи само како заштита на дрвото како што е наведено во листот на производот и етикетата.

Безбедно користете го средството за заштита на дрвото. Секогаш пред употреба прочитајте ја еткитата на производот од страна на произведувачот.

Завршните работи (премачкување со завршна боја) треба да се изведат во што е можно пократок период, бидејќи  основниот уљен премаз не го штити дрвото од штетните влијание од сончевите зраци.

The paint is water-borne Tool: spray Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
4
The coverage of the paint on smooth surfaces
5
Valtti Akvacolor 0.9L

Valtti Akvacolor -полутранспарентен лазурен завршен премаз

 

Водоразредлив, на база на природни масла, полутранспарентен премаз за надворешна употреба на дрво. Во состав на производот влегува и алкидно растително масло. Достапен во многу атрактивни бои. Valtti Akvacolor продира и ја разубавува природната убавина на дрвото и влијае на успорување на негативните ефеккти од влагата и атмосферските влијанија.

The paint is suitable for exterior walls The paint is water-borne Tool: spray Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
4
The coverage of the paint on smooth surfaces
12
Valtti Opaque 9 L

Valtti Opaque - Акрилна покривна боја за дрво

 

Нуди добра отпорност на временски услови, флексибилен и исклучително издржлив, финиш кој лесно се одржува. Valtti  бојата е отпорна на влага и не пука, не се лушти и не создава воздушни меури.

The paint is semi-matt
The paint is suitable for exterior walls The paint is water-borne Tool: spray Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
4
The coverage of the paint on smooth surfaces
10
Valtti puuoljy Akva 2.7 l

Valtti Wood Oil Akva - Водено масло за дрво

 

Се користи за заштита на дрвени површини во екстериер (градинарски мебел, тераси, скали, огради, врати, прозори...), квалитетно продира во порите на дрвото, и го штити дрвото од сурови климатски услови и влинанија од UV зрачење. 


The paint is water-borne Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
5
The coverage of the paint on smooth surfaces
7