Опис
Systems
Инструкции за работа
Технички податоци
Colors
Калкулатор за потрошувачка на боја
Safety Data Sheets
M1
 

SIRO HIMMEA - Siro mat


Водоразредлива акрилна латекс боја за заштита на плафони во ентериер. Добро ги прикрива оштетените површини.


KiiltäväMatta
The paint is water-borneTool: rollerTool: sprayTool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
5
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
11
m2/l

ЗА ЅИДОВИ И ТАВАНИ

Бојата Siro мат е наменета за бојадисување на ѕидови и тавани во ентериерот. Може да се користи за заштита на нови и претходно бојадисани површини од глет, бетон, малтер, цигла, градежни блокови, гипс-панел плочи и дрвени панел плочи.


ИЗБОР НА НИЈАНСКИ

Почнете ја работата со избор на бои за вашите ѕидови и тавани. Може да ги оставите потполно бели, а може да ги нијансирате според тон картите Tikkurila Symphony.


МАТ ФИНИШ СО МАЗНА СТРУКТУРА

Акрилната латекс боја за заштита на тавани и ѕидови нуди одлична покриеност. Лесно и едноставно се нанесува со четка, валјак или прскалка. Исушената површина дава совршено мазна мат површина.Tikkurila Oyj
ТЕХНИЧКИ ЛИСТ
22.09.2014
(Претходна дата 15.12.2011)
 

Siro Mat - акрилна латекс боја

Опис
Нерефлектирачка боја за плафони.
Карактеристики на произвоодот

Водоразредлива акрилна латекс боја за заштита на плафони во ентериер. Се користи за заштита на нови и претходно обоени плафонски површини од глет, бетон, малтер, цигли, градежни блокови, гипс картон плочи, и дрвени панел плочи.

Перпорачана употреба
Плафони и суви внатрешни простории.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
The paint is full-matt The paint is water-borne Tool: roller Tool: spray Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
5
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
11
m2/l
Базни бои
AP
Палета на бои
Бела. Можност за нијансирање по Tikkurila Symphony тон карта. Се користи половина количина од колорантот кој е прикажан во формулата за нијансирање. Нијансите можно е малку да се разликуваат од примероците на бојата. Проверете ја нијансата кога користите Siro Matt како завршен слој.
Степен на сјај
Full-matt
Градежен материјал (емисиона класа)
M1
Покривност
Непорозни површини 9-11 m2 / l .
Порозни површини 5-7 m2 / l .
Пакување
0,9 l, 2,7 l, 9 l, 18 l.
Разредувач
Water
Метод на примена

Ваљак, четка или спреј.


Време на сушење на 23°C и 50% релативна влажност на воздухот

Суво на површина после еден час. Вториот слој се нанесува после 2-4 часа.

Wash resistance
Поднесува бришење со влажна крпа.
Отпорност на мокро чистење
SFS-EN 13300 класа II, ISO 11998.
Отпорност на топлина
85°C, ISO 4211-3.
Содржина на цврсти материи
Приближно. 35 % , во зависност од нијансата.
Густина
Approx. 1.3 kg/l, ISO 2811
Начин на чување
Заштитете од мраз.
Шифра на производот
891-s.

ДЕТАЉИ ЗА ПРИМЕНА
Услови за примена
Површината која се бои мора да биде сува, температурата на вооздухот најмалку + 10°C,а релативната влажност на воздуот помалку од 80%.
Припрема
Небоените површини:
Отстранете ја нечистотијата и прашината од новата површина. Израмнете ја површината со соодветното престо полнило, ако е потребно избрусете ја исушената површина.


Претходно боените површини:
Измијте ги предходно боените површини со средство за чистење и внимателно исплакнете со вода. Брусете ја површината се додека не добиете мат ефект и отстранете ја прашината. Пополнете ги дупките и пукнатините со соодветното Presto полнило и избусете ја исушената површина.
Премачкување
Измешајте пред да го употребите Siro Matt и ако е потребно разредете го со вода. Нанесете еден или два слоја со ваљак, четка, или спреј.
Чистење на алатот
Отстранете го вишокот слој на боја со алат и потоа исчистете го со вода. Доколку бојата се зацврсти, препорачано е користење на Tikkurila Pensselipesu средството за миење алат.
Упатство за одржување
Чистење е дозволено најрано месец дена по нанесувањето на финишот.
Површината се чисти со влажна крпа или сунѓер користејќи неутрален ( pH 6 - 8 ) детергент. После чистењето оставете ја површината да се исуши.
Производот ја отстварува својата финална цврстина и трајност после месец дена под нормални услови, така што морате да бидете внимателни во текот на тоа време. Ако површините се многу валкани и треба да се исчистат после бојадисувањето , исчистете ги лесно со влажна крпа.
EU VOC 2004/42/EC ограничена вредност
(категорија A/a) 30g/l(2010)
Siro Matt содржи VOC max. 30g/l.

КЛАСИФИКАЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ
во согласност со Регулативата (EC) No. 1272/2008
Содржи 1,2- benzizotiazol- 3 (2H) -ona i 5- hloro-2- metil-2H- izotiazol- 3 -on / 2 -metil-2H -izotiazol -3- (3:1. Може да предизвика алергиска реакција. Носете заштитни ракавици. Безбедносниот лист е достапен по барање).
Tikkurila Siro Matt

ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И СПРАВУВАЊЕ И ТРАНСПОРТ НА ОТПАДОТ
Празните канти и лименки рециклирајте ги или одложете ги во согласност со локалните прописи. Течниот отпад уништете го или одложете гo во согласност со локалните прописи за опасен отпад.
ТРАНСПОРТ
ADR: not classified
sre071014 / akk111114 / mpy101105 / 891-s

Калкулатор за потрошувачка на боја

Површина која се бојадисува
m
m
Покривност на боите кога површината е...
1L =
1L =
Третман за површината
Нанесување на боја
слоеви
Потрошувачка на призвод кога површината е ...
litara
litara
Error!