Опис
Systems
Инструкции за работа
Технички податоци
Colors
Калкулатор за потрошувачка на боја
Safety Data Sheets
M1
 

Taika двобојна глазура златно/ сребрена

Водоразредлива полутранспарентна глазура со специјален бисерен ефект. Се користи за завршна внатрешна декорација на ѕидни површини кои претходно се боени со латексни бои (на пр. Harmony/ Joker) или декоративни облоги (на пр. Be Special Decor Retro). Дава исклучителен декоративен бисерен ефект. 


KiiltäväMatta
The paint is suitable for interior wallsThe paint is water-borneTool: roller
The coverage of the paint on rough surfaces
9
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
12
m2/l

МОЌ НА БОЈАТА

Се користи за декорација на поединечни делови  на ѕидови во суви простории. Поднесува мокро чистење. Боја – злато и сребро.

КЛАСА НА МАТЕРИЈАЛОТ М1

Припаѓа на класата М1 – емисиона класа за еколошки материјали во градежнисштвото кои не испуштаат штетни материи во атмосферата.


ДЕКОРАТИВЕН ЕФЕКТ 

Завршниот декоративен ефект Taika 2 Pearl Glaze исклучиво зависи од нијансата на латексната боја која се користи како подлога за ѕидната површина. Доброто осветлување го нагласува ефектот.Tikkurila Oyj
ТЕХНИЧКИ ЛИСТ
10.01.2012
(Претходна дата 01.09.2009)
 

Taika полутранспарентна глазура со бисерен ефект

Опис
Транспарентна водоразредлива специјална глазура за постигнување на двобоен бисерен ефект. .
Карактеристики на произвоодот
Се нанесува на Tikkurila акрилни бои за ѕидови како што е Harmony бојата за внатрешна употреба. Taika Perl глазуратае транспарентна, така што бојата на прајмерот има пресудно влијание на конечниот изглед на бојата. Доброто осветлување го нагласува фенси ефектот.  
Перпорачана употреба
За употреба на внатрешни ѕидови каде се бара специјален ефект.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
The paint is suitable for interior walls The paint is semi-gloss The paint is water-borne Tool: roller
The coverage of the paint on rough surfaces
9
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
12
m2/l
Палета на бои
gold-silver
Степен на сјај
Semi-gloss
Градежен материјал (емисиона класа)
M1
Покривност
9 -12 m2/l.
Пакување
1 l и 10 l.
Разредувач
Water
Метод на примена
Четка, ефект ваљак, спреј.
Кај прскалиците користете наставок од 1.8mm, резредете до 40%  со вода. 
Време на сушење на 23°C и 50% релативна влажност на воздухот