Опис
Systems
Инструкции за работа
Технички податоци
Colors
Калкулатор за потрошувачка на боја
Safety Data Sheets
M1
 
KiiltäväMatta
The paint is suitable for interior wallsThe paint is suitable for interior floorsThe paint is water-borneTool: rollerTool: sprayTool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
8
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
12
m2/l

Нагласете ги површините во ентериерот

Сакате да нацртате магична ѕвезда на плафонот во детската соба? Сакате да прикажете ефект кој свети во мрак на ѕидовите во дневната соба или ходникот? Користете Taika Glow боја која обезбедува ефект на светлина на различни површини, од тапети до дрвени подови.

Сигурност и безбедност

Taiku Glow може да се користи за обележување на скалила и излези во случај на опасност, со што се зголемува безбедноста во мракот. 

Едноставно и креативно

Надополнете ја креативноста на вашите деца! Taika Glow бојата е безбедна за деца, се раствора со вода и нема непријатна миризба. Може лесно и едноставно да се аплицира со валјак, четка или спреј. 


Tikkurila Oyj
ТЕХНИЧКИ ЛИСТ
22.09.2014
 

Taika Glow - NOVELTY

Опис
Специјален водоразредлив лак кој свети во мрак.
Карактеристики на произвоодот

Се користи на обоени површини .Ефектот е највидлив на бела или светла подлога во мрачни простории. Потребно е да впие доволно дневна светлост пред мракот. Креира светлосен ефект кои трае и до 6 часа.

Перпорачана употреба
Ефектно боење во суви и внатрешни простории. Премазот е погоден за нанесување на претходно обоени ѕидови,намештај,подови и површини на кои претходно е нанесен завршен лак.Може да се користи за одбележување на противпожарни излези и скали.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
The paint is suitable for interior walls The paint is suitable for interior floors The paint is matt The paint is water-borne Tool: roller Tool: spray Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
8
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
12
m2/l
Палета на бои
Безбоен, благо жолтеникав. Во мракот свети зелено.
Степен на сјај
Matt
Градежен материјал (емисиона класа)
M1
Покривност

Потрошувачка 8 - 12 м²/ л, зависи од методот на нанесување.

Пакување
1/3 l и 1 л
Разредувач
Water
Метод на примена

Кратко влакнест ваљак , четка и спреј (распскувач  1.4-1.8 mm, резредување 0-5%).

Време на сушење на 23°C и 50% релативна влажност на воздухот

Повторно нанесување после 6 часа.

Отпорност на топлина
+85°C, ISO 4211-3.
Отпорност на мокро чистење
SFS-EN 13300 класа I, ISO 11998.
Содржина на цврсти материи
приближно. 19 %
Густина
приближно. 1.1 kg/l, ISO 2811
Начин на чување
Заштитува од замрзнување.
Шифра на производот
0053210

ДЕТАЉИ ЗА ПРИМЕНА
Услови за примена
Површината која треба да се фабра мора да биде сува, температурата на воздухот да биде најмалку 10°C.,а релативната влажност на воздухот да биде помеѓу 30 - 70 %.
Припрема
Необоени површини:
Исчистете ги прљавштините и прашините од новите подлоги.Пополнете ги дупките со пунило кое одговара, доколку е потребно и ишмирглајте ги исушените површини.Тргнете ја прашината.
Претходно обоени површини:
Измијте ги претходно обоените или лакирани подлоги користејќи Maalipesu средство за перење ,добро да се испере со вода и да се остави да се суши.Тргнете го претходно оштетениот премаз.Шмирглајте ги тврдите и сјајни подлоги..Пополнете ги дупките користејќи пунило кое одговара , шмирглајте и избришете ги површините.
Priming
На површината нанесете бел или светол прајмер или завршна боја.Taika Glow може да се нанесе како завршен слој на различни типови на боја.
Finishing
Пред употреба добро промешајте ја Taika Glow.Нанесете го лакот со помош на кратко влакнестиот ваљак или четка.Потрудете се да добиете мазна површина како и да бојата биде рамномерна на цела површина.Користете заштитна трака при боење и веднаш по завршувањето тргнете ја траката.Поголем ефект на сјајот се добива доколку се нанесе два или повеќе слоеви.Површината обоена со Taika Glow лакот може да се заштити со пребојување со Kiva лакот.Наппомена!Проверете ја ефектот на сјај во мракот.Нанесете доволна количина лак така да траговите и апликациите да не бидат видливи.
Чистење на алатот
Тргнете ги вишокот лак од алатот и веднаш исчистете го со сапун и вода.Tikkurila Pensselipesu средство за чистење се препорачува за чистење на благо исушени бои.
Упатство за одржување
Производот постигнува своја конечна издржливост месец дена од завршување на боењето.Избегнувајте чистење во тој период.Ако е потребно површината можете да ја исчистите со неутрални ( ph 6 - 8 ) детергент за перење користејќи меки крпи.Исперете и осушете ги површините веднаш после тоа.
Упатство за одржување
Според упутството од " претходно обоени површини "
EU VOC 2004/42/EC ограничена вредност
(cat A/л) 200g/л(2010)
Taika Glow содржи VOC мах. 200 g/л.

КЛАСИФИКАЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ
во согласност со Регулативата (EC) No. 1272/2008
Содржи : 1,2 - бензизотиазол -3(2H)- оне.Може да предизвика алергиска реакција.Носите заштитни рукавици.Безбедносен лист е достапен на побарување.

ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И СПРАВУВАЊЕ И ТРАНСПОРТ НА ОТПАДОТ
Рециклирајте ги празните ,суви конзерви или фрлете ги во склад со локални прописи.Уништете го течниот отпад во склад со локалните прописи за опасен отпад.
ТРАНСПОРТ
ADR: не е класификуван
ser290914 / mkv240214 / akk300914 / garta040614

Калкулатор за потрошувачка на боја

Површина која се бојадисува
m
m
Покривност на боите кога површината е...
1L =
1L =
Третман за површината
Нанесување на боја
слоеви
Потрошувачка на призвод кога површината е ...
litara
litara
Error!