Опис
Systems
Инструкции за работа
Технички податоци
Colors
Калкулатор за потрошувачка на боја
Safety Data Sheets
M1
 

Taika Stardust

Водоразредлива транспарентна акрилна глазура со мат сјај, за специјален светлуцав ефект. Се користи за завршна внатрешна декорација на ѕидни површини кои предходно се боени со латексни бои - Harmony или Joker, или декоративната облога за фина структура -Tunto Hieno. Дава исклучителен светлуцав ефект, а доброто осветлување го нагласува декоративниот ефект.


KiiltäväMatta
The paint is suitable for interior wallsThe paint is water-borneTool: rollerTool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
6
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
10
m2/l

ДОПИР НА ЅВЕЗДЕНА ПРАШИНА

Лазурата има силен сјај. Ефектот на сребрена и златна лазура е воздржан и гламурозен. За да се нагласи исклучителната убавина на лазурата, се препорачува користење на различни видови на осветлување како што се вештачко, природно или бочно осветлување. 

НАГЛАСУВА ДЕТАЛИ

Taika Stardust е погодна за ѕидни површини во станбени, деловни, малопродажни и други суви простории. Може да се користи и за ставање на декоративен ефект но и за шаблонско боење. Се нанесува со четка или ваљак.

СРЕБРЕНА СВЕЖИНА ИЛИ ЗЛАТНА ЖЕШТИНА?

Taika Stardust лазурата не се тонира така што распонот на бои кои се нуди се златна и сребрена. Бојата која се користи како подлога има големо влијание на финалниот изглед. Лазурата совршено истакнува кадифена структура на внатрешната боја Harmony.


Tikkurila Oyj
ТЕХНИЧКИ ЛИСТ
01.09.2012
 

Taika Stardust

Опис
Порозна, полна - мат, акрилна ефект глазура.
Карактеристики на произвоодот

Се користи за ѕидови предходно боени со боја за ентериер. Бидејќи глазурата е провидна, бојата на површиата влијае на крајниот резултат. Добри рефлектори или природно светло може дополнително да го нагласат ефектот.

Перпорачана употреба
Се користи за внатрешни ѕидови и плафони, а се нанесува на претходно боени површини.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ
The paint is suitable for interior walls The paint is full-matt The paint is water-borne Tool: roller Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
6
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
10
m2/l
Палета на бои
Сребрена и златна глазура.
Степен на сјај
Full-matt
Градежен материјал (емисиона класа)
M1
Покривност
6-10 m2/l.
Пакување
0,333; 1 i 3 l
Разредувач
Water
Метод на примена

Ваљак или четка.

Време на сушење на 23°C и 50% релативна влажност на воздухот

Вториот слој нанаесете го после 24 часа од нанесувањето на првиот слој. Површината е подготвена за употреба после два дена од нанесувањето.

Wash resistance
Отпорен на бришење со влажна крпа.
Отпорност на топлина
+85°C, ISO 4211-3.
Отпорност на мокро чистење
Класа I, ISO 11998
Содржина на цврсти материи
Приближно 12%
Густина
1.0 kg/l ISO 2811
Начин на чување
Заштитете од мраз.
Шифра на производот
0066108/9

ДЕТАЉИ ЗА ПРИМЕНА
Услови за примена
Површината која се бои мора да биде сува, температуата на воздухот најмалку + 10ºC, а релативната влажност на воздухот 30-70 %.
Припрема
Небоени површини:
Отстранете ги нечистотиите и прашината од новата површина. Пополнете ги нерамнините со соодветниот Presto или Prestonit полнило ако е потребно, и избрусете ја исушената површина. Отстранете ја прашината. Нанесете подлога од типот на Harmony или Feelings боите, завршете со боите за ентериер, нанесете 1 -2 слоја по потреба.
Предходно боени површини:
Исчистете ја веќе боената површина со Maalipesu детергентот за чистење и внимателно измијте со вода. Избрусете ја површината и отстранете ја прашината.
Пополнете ги пукнатините у дупките со соодветното Presto полнило и избрусете ја исушената површина. Отстранете ја прашината од брусење.

Finishing
Промешајте го производот пред употреба. Нанесете го производот со четка или ваљак. Уверете се дека сместата кје биде рамномерно распоредена по цела површина.
Преклопувањата на бојата ќе бледеат во текот на нејзиното сушење.
Се препорачува предходно тестирање на производот на дебел картон или друга површина.
Чистење на алатот
Со алтот отстранете го вишокот на глазура. Измијте го алатот со сапун и вода. За отстранување на малку зацврстена глазура, се препорачува средство за чистење.
Упатство за одржување
Производот ја достигнува својата конечна цврстина и трајност после месец дена под нормални услови. За тоа време треба да се има внимателен однос кон површината. Ако површината треба да се исчисти по завршувањето на работата, употребете искористена влажна или сува крпа.

Површината може да се чисти со сува крпа или четка. Многу валканите површини се чистат со влажна крпа користејќи неутрален детергент (pH 6 - 8 ). Површината не смее даодтане влажна после чистењето. Во текот на подготовките следете ги упатствата на детергентот.

Упатство за одржување
Одржување:
Погледнете ги упатствата за "Предходно боени површини". Исто така површината може да ја премачкате со водоразредлива боја за ѕидови.
EU VOC 2004/42/EC ограничена вредност
(категорија A/l) 200g/l(2010)
TAIKA Stardust содржи VOC max. 200 g/l.

КЛАСИФИКАЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ
во согласност со Регулативата (EC) No. 1272/2008
Производот не е класифициран како опасен. Безбедносниот лист е достапен по барање.
Tikkurila_Taika_Stardust

ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И СПРАВУВАЊЕ И ТРАНСПОРТ НА ОТПАДОТ
Празните канти и лименки рециклирајте ги или одложете ги во согласност со локалните прописи. Течниот отпад уништете го или одложете гo во согласност со локалните прописи за опасен отпад.
ТРАНСПОРТ
VAK / ADR: Nije klasifikovano
sre040912 / joa010912 / niear060912 / pih010912 / 0066108-9

Калкулатор за потрошувачка на боја

Површина која се бојадисува
m
m
Покривност на боите кога површината е...
1L =
1L =
Третман за површината
Нанесување на боја
слоеви
Потрошувачка на призвод кога површината е ...
litara
litara
Error!